Rickard Handel har hyresskulder på 663 702 kronor hos Wikstens fastigheter. De andra två största fodringsägarna är Skatteverket och banken. Konkursförvaltaren uppskattar den sammanlagda skulden till minst 1,5 miljon kronor från de största fodringsägarna. De mindre fordringsägare är inte klart utredda. När det gäller personalen som varit anställd på Allstar kommer de få sina löner utbetalda via den statliga lönegarantin.

– Tillgångarna inne i restaurangen är också inventerade. Större delen ägs av hyresvärden men det finns också ägodelar som tillhört det konkursade bolaget som ska säljas. Där hoppas jag få in lite pengar, säger konkursförvaltaren Håkan Kjellgren, Kaidings i Piteå.

Konkursutredningen fortsätter men målet är att den inte ska dra ut på tiden. Hyresvärden Dennis Wikstèn hoppas också på en snabb lösning med konkursförvaltaren så han får tillgång till restauranglokalen igen. Målet är att hyra ut den igen. Just nu är restaurangen anpassad som ett Allstarkoncept, men det är inte nödvändigtvis att det måste bli det.

Artikelbild

| Intressenter. Dennis Wiksten. vd för Wikstens fastigheter, hoppas på en lösning för lokalen.

– Visst det skulle vara väldigt enkelt att starta upp som ett nytt Allstar men vi har inte stängt dörrarna till annan verksamhet. Är man intresserad av att starta och driva restaurang så är vi intresserade. Vi vill inte låsa oss för ett speciellt koncept utan är öppna för förslag och tittar brett, säger Dennis Wikstèn.

Är du inte orolig för att hyra ut igen med tanke på den tidigare stora hyresskulden?

– Vi blickar framåt, även om det är tråkigt att förlora en massa pengar. Givetvis vill vi inte göra det igen. Vi är ändå optimistiska med att kunna hitta en bra lösning med en ny krögare. Det aktuella fallet med konkursen är nog mer kopplat till särskilda omständigheter.

– Jag är övertygad om att det går att driva en restaurang för Allstarrestaurangen har stundtals gått bra och inte bara dåligt, säger Wikstèn.

Artikelbild

| Igenbommar. Men kanske snart öppet igen. Wikstens fastigheter vill ha en restaurang igen i samma lokaler där Allstar fanns. " Vi är öppna för förslag", säger Dennis Wiksten.

Restauranglokalen på 700 kvadrat i 43:ans fastighet består av restaurang, kök, kontors- och personalutrymmen.

– Det finns också en nybyggd uteservering som används på sommaren. Restaurangen är fräsch och välskött med bra läge så jag är optimist att lokalen ska kunna hyras ut, säger Wikstèn.

Dennis Wiksten kommer att ha ett nytt samtal med konkursförvaltaren under denna vecka.

– Vi ska pratas vid och se om vi köper upp varulagret själv. Det finns två alternativ som jag ser det vad gäller restaurangen. Att någon utomstående köper som vill driva restaurang eller att vi och konkursförvaltaren köper det själva i syfte att starta upp en verksamhet så snart som möjligt.

På frågan om det redan finns någon ny hyresgäst på gång svarar han:

– Det finns intressenter som hört av sig och vi för en dialog.

lena.leffler@norrbottensmedia.se