Norrländska köksföretaget växer och tar in nya miljoner

Efterfrågan har varit större än väntat för Snêks träkök som produceras i Törefors. Nu har bolaget genomfört sin första finansieringsrunda.

Töre 4 november 2021 15:30

Träindustriföretaget Lundqvist trävaru, med Samuel Holmström och Jens Lundqvist, Företagarnas ordförande Günther Mårder, Staffan Persson är några av de som nu går in som nya delägare i Snêk. Med på tåget är också Snêks ordförande Anton Norberg som också känns igen som delägare i Yours kommunikationsbyrå, styrelseordförande i Luleå näringsliv med mera.

De nya pengarna ska primärt användas till att öka produktionskapaciteten i fabriken i Törefors, samt att vidareutveckla deras digitala plattform.

– Vi är oerhört imponerade över vad Snêk åstadkommit på så kort tid. Vi ser stor potential i bolaget och goda möjligheter att utvecklas vidare tillsammans. Både affärsmässigt och kring utvecklingen av våra digitala verktyg. Snêks erbjudande passar väl även för våra kunder, säger Jens Lundqvist som är vice vd och utvecklingsansvarig på Lundqvist trävaru, och numera också styrelseordförande i Snêk.

Målet är årsomsättning om 100 miljoner inom fem år med bibehållen kvalitet och lönsamhet. Produktionen ska även framöver ske i norra Sverige.

– Oerhört glädjande nyhet för Töre och Kalix att Snêk expanderar och anställer fler säger Tommy Nilsson, kommunalråd i Kalix kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa