Årets mentor fördjupare samarbetet med adeptföretaget

Anton Norberg gick in som mentor till träköksföretaget Snêk för två år sedan och blev idag utsedd till Årets mentor i Norrbotten. Samarbetet rullar nu vidare. ”Det är tillväxt, tillväxt, tillväxt som gäller”, säger Anton Norberg.

Töre 19 november 2021 13:45

Landshövdingen Lotta Finstorp delade på fredagen ut Almi nords Årets mentor-pris till Anton Norberg, till vardags på kommunikationsbyrån Yours. Anton, som varit mentor till Fredrik Karlsson Peraldi och Sandrine Peraldi som driver företaget Snêk i Törefors, blir nu ny styrelseordförande även i adeptföretaget.

Vad händer nu?
– Vi landar med en ny situation där vi har nya delägare, ny styrelse och nu ska vi sätta upp det arbetet också. För att hitta utvecklingsfrågorna och fokusera på rätt saker och se hur vi tar det här vidare. Det är tillväxt, tillväxt, tillväxt som gäller, säger Anton Norberg och fortsätter:

– Allting som har skett inom den här branschen tidigare försöker vi göra fullständigt annorlunda. Vi ska inte göra någonting på de sätt som andra gjort tidigare. I varje enskild detalj försöker vi tänka fullständigt annorlunda. Det har varit lyckosamt såhär långt. Efterfrågan är stor och nu gäller det bara att skala upp verksamheten för att kunna möta den efterfrågan.

Det innebär bland annat en stor satsning på fabriken i Törefors.

– Vi söker nu fyra nya snickare till fabriken i Törefors. Fyra miljoner går in bara i produktionen, i maskiner. Sen jobbar vi också väldigt hårt med it-delen också. Det handlar om vi ska kunna dubbla tillverkningen, säger Fredrik Karlsson Peraldi, vd Snêk.

Företaget håller även på att knyta till sig designbutiker runt om i Sverige för att kunna visa upp köken.

– Strategin är fortfarande digital, men vi får många förfrågningar om var man kan känna på köken, säger Fredrik Karlsson Peraldi.

Sandrine Peraldi fyller i:

– Vi förväntar oss inte att de blir en stor försäljningskanal, men där människor kan känna och klämma på köken i rätt miljö. Det blir en ny del av vår resa, säger Sandrine Peraldi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa