Det är ett av Europas ledande företag inom mångfald

Swedavia utnämns återigen till ett av de företag i Europa som ligger i framkant när det handlar om mångfaldsfrågor.

Sverige 23 november 2022 10:05

Swedavia är ett av de 800 ledande företagen inom mångfald i Europa, enligt en undersökning som Financial Times låtit göra. Det skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

– Vi är övertygade om att mångfald på alla nivåer inom organisationen berikar och vi arbetar aktivt med att skapa och bibehålla en inkluderande företagskultur. Att vi är ett av 800 företag som valts ut bland 20 000 granskade i Europa motiverar oss att fortsätta vårt arbete ytterligare för att stärka Swedavias ställning som ett inkluderande företag som inte bara accepterar, utan värdesätter människors olikheter och skilda perspektiv. Mångfald inom kön, ålder, etnicitet, funktionsvariation och sexuell läggning är förstås något som behöver synas i organisationen och i sammansättningen av arbetsgrupper på alla nivåer, från operativa arbetsgrupper till ledningsgrupper, säger Marie Wiksborg, direktör för affärsstöd på Swedavia.

I topp när det handlar om upplevd mångfald i Europa, inom samtliga sektorer, hamnar det tyska elektronikföretaget Infineon. På första plats inom kategorin transport och logistik hamnar det holländska företaget GVB som driver kollektivtrafiken i Amsterdam. Av svenska företag placerar sig Swedavia på plats nummer två inom kategorin transport och logistik, enligt pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa