Rekordmånga får deklarationen tidigt i år

Den som skaffar digital brevlåda senast den 24 februari får sin deklaration skickad dit mellan den 2 och 7 mars. "Den som skaffat en digital brevlåda för att få sitt covidbevis behöver vara medveten om att även deklarationen kommer digitalt i år", säger Athina Karapanagiotidou på Skatteverket.

Sverige 19 januari 2022 07:00

Vid årsskiftet hade 5,3 miljoner anslutit sig till en digital brevlåda för myndighetspost. Förra året var det drygt 8 miljoner som deklarerade, vilket betyder att mer än hälften får deklarationen skickad till sin digitala brevlåda.

– En fördel med digital brevlåda är att deklarationen kommer tidigare än på papper. Då blir det enklare att planera sin privatekonomi om du tidigt vet om du ska betala eller få tillbaka på skatten, säger Alem Resulovic, deklarationsexpert på Skatteverket.

Över en miljon skaffade en digital brevlåda under 2021.

– Den som tidigare har fått sin deklaration på papper, men skaffat en digital brevlåda för att få sitt covidbevis behöver vara medveten om att även deklarationen kommer digitalt i år, säger Athina Karapanagiotidou, deklarationsexpert på Skatteverket.

Direkt efter det digitala utskicket kommer även de som får sin deklaration på papper att kunna logga in på skatteverket.se och se sin deklaration som pdf.

Den 15 mars öppnar tjänsten för att deklarera. Den som saknar bank-id behöver invänta pappersdeklarationen som kommer med posten mellan 15 mars – 15 april.

För att kunna få skatteåterbäringen i april behöver deklarationen godkännas digitalt senast den 30 mars utan några ändringar eller tillägg.

– Innan deklarationen godkänns är det viktigt att kontrollera att uppgifterna stämmer. Ta reda på om du har rätt till något avdrag innan du godkänner din deklaration. Det kan du göra på Skatteverkets webbplats. Många tror att de kan göra avdrag relaterade till att de jobbat hemma under coronapandemin, men det går sällan, säger Alem Resulovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Digitalt verktyg lanseras för medarbetares mående

Digitalt verktyg lanseras för medarbetares mående

Satsar på e-handelslager: "Jag har en vilja att visa att det går"

Satsar på e-handelslager: "Jag har en vilja att visa att det går"

Göran Carlson, Carlson Invest/Arctic Business Incubator: Krönika: "Det kan göra ont om du gör fel"

Krönika: "Det kan göra ont om du gör fel"

De digitaliserar i nya lokaler

De digitaliserar i nya lokaler

Luleåsonen John Kostet driver Norrbottensfrågor i Bryssel: "Jobbar för att lyfta Norrbotten i EU"

Luleåsonen John Kostet driver Norrbottensfrågor i Bryssel: "Jobbar för att lyfta Norrbotten i EU"
Visa fler