Nu ska årets spjutspetsföretag utses

För artonde året utlyser Land lantbruk tillsammans med Ludvig & co, LRF ungdomen samt Swedbank och sparbankerna tävlingen för innovativa och nytänkande företag inom det gröna näringslivet.

Sverige 13 januari 2022 18:00

– Med Årets spjutspets vill vi sätta ljuset på den innovations- och utvecklingskraft som finns inom svenskt lant- och skogsbruk. De senaste årens händelser har visat på betydelsen av att det finns framgångsrika, lösnings- och hållbarhetsfokuserade företag i branschen. De är en inspirationskälla för andra, säger Ulf Möller, segmentsansvarig Skog och lantbruk, Swedbank.

Förra årets spjutspetsföretag blev EM logging. Ägaren Erik Pettersson startade sitt företag och köpte sin första skogsmaskin redan på naturbruksgymnasiet. Sedan dess har han utökat verksamheten med växtodling, köttproduktion och lantbruksentreprenad på gården Stora Malmkärra, utanför Fagersta i Västmanland.

Under de sjutton år som priset delats ut har inriktningen hos de vinnande företagen varierat mycket, allt från traditionella mjölkgårdar till skogsskötselföretag och landsbygdsturism. Gemensamt för pristagarna är att de driver långsiktigt hållbara företag som värnar om människor, djur och miljö samt är ekonomiskt framgångsrika.

– Det är väldigt roligt att få dela ut priset Årets spjutspetsföretagare. Med det uppmärksammar vi företagare som inspirerar och är goda förebilder för andra inom de gröna näringarna, säger Carl-Axel Andersson, tf segmentschef Skog och lantbruk, Ludvig och co.

Tävlingen arrangeras av tidningen Land lantbruk tillsammans med Swedbank och sparbankerna, rådgivningsföretaget Ludvig och co samt LRF ungdomen. Juryn utser sex finalister bland de nominerade och i juni koras en vinnare. Senast den 25 februari ska nomineringarna vara inskickade till ludvig.se/spjutspets.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa