Elbilsförare ska kunna betala i samma app

Parkster och Eways ingår samarbete för att underlätta för bilister som behöver ladda sin bil med el. Nu blir det möjligt att betala både för laddning och parkering i samma app.

Sverige 10 mars 2022 10:00

– Tack vare vårt samarbete med Eways kan bilisten betala för både parkering och laddning i vår app utan onödigt krångel med abonnemang och olika betallösningar. Dessutom gör vi det utan tillkommande serviceavgifter, säger Lars Andersson, vd för Parkster.

I dag finns parkeringsappen Parkster på över 265 orter i Sverige. Samarbetet med laddoperatören Eways innebär att man nu via Parkster-appen kan betala för laddning på de platser där Parkster är installerade.

–Vi är glada att kunna förenkla ytterligare för elbilsförare på det här sättet med en lösning som dessutom är helt kostnadsneutral. Vi har en vision om att det ska vara enkelt att köra, parkera och ladda sin elbil. Vardagen måste fungera smidigt. Ju mer vi kan samordna olika tjänster via parkeringsappen som redan finns i de flestas mobiler, desto bättre, säger Niclas Sahlgren, vd för Eways.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa