Deklarationen närmar sig – de här datumen gäller

Från den 2 mars och senast den 7 mars får 5,1 miljoner personer årets deklaration till sin digitala brevlåda. Totalt är det 8,2 miljoner deklarationer som skickas ut i år. Deklarationstjänsten öppnar den 15 mars.

Sverige 2 mars 2022 10:00

– Redan förra året skickade vi fler digitala deklarationer än pappersdeklarationer. Det senaste året har ytterligare över en miljon personer skaffat digital brevlåda. Numera är det vanligast att få deklarationen digitalt, säger Athina Karapanagiotidou, deklarationsexpert på Skatteverket.

Pappersdeklarationerna tar längre tid att trycka och distribuera och kommer därför senare. 3,1 miljoner personer får deklarationen på papper mellan den 15 mars och 15 april.

Deklarationstjänsten öppnar den 15 mars. Då går det att logga in och deklarera även för den som ännu inte fått sin deklaration.

Den som ska godkänna de förifyllda uppgifterna utan ändringar eller tillägg kan få sin eventuella skatteåterbäring redan den 5 – 8 april. Det gäller om deklarationen godkänns utan ändringar eller tillägg i appen, e-tjänsten, med telefon eller sms senast den 30 mars.

– Glöm inte att kontrollera uppgifterna i deklarationen. Om en uppgift inte stämmer är det viktigt att kontakta den som lämnat uppgiften, till exempel arbetsgivare eller bank, så att de kan rätta tills deklarationstjänsten öppnar den 15 mars. Det är en förutsättning för att kunna godkänna utan ändringar och få skattepengar i april säger Louise Hasslestad, deklarationssamordnare på Skatteverket.
 

Datum

2-7 mars: Deklarationen skickas till digitala brevlådor

15 mars-15 april: Pappersdeklarationen skickas ut

15 mars: Deklarationen öppnar

30 mars: Senaste dagen att godkänna för att få pengar i april

5-8 april: Skatteåterbäring för dem som får pengar i april

2 maj: Sista dag att deklarera

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Moa Mellberg, hållbarhetsstrateg Tailorbird: Krönika: "Alla arbetar med hållbarhet, men ingen förändrar sig"

Krönika: "Alla arbetar med hållbarhet, men ingen förändrar sig"
Ämnen du kan följa