De vinner brittiskt kontrakt för vindkraftspark

Vattenfall tilldelas rättigheten att bygga den brittiska havsbaserade vindkraftsparken Norfolk Boreas, den första fasen av Vattenfalls ”Norfolk Zone”.

Sverige 7 juli 2022 12:00

Vattenfall tilldelas rättigheten att bygga Norfolk Boreas. Det skriver de i ett pressmeddelande.

Den kommer att byggas med ett 15-årigt statsstöd genom det brittiska subventionssystemet ”Contracts for Difference” (CfD). Systemet är en policymekanism för att stödja elproduktion med låga koldioxidutsläpp och ger dem som tilldelas CfD-stöd ett kontrakt med fasta intäkter under 15 år.

– Den mycket glädjande tilldelningen av CfD-stöd är avgörande för att den första etappen av Vattenfalls ”Norfolk Zone”, en av de största havsbaserade vindkraftsområdena i världen, ska kunna genomföras. Projektet är helt i linje med Vattenfalls mål att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation, säger Helene Biström, chef för affärsområde Vind på Vattenfall.

Bygget av Norfolk Boreas, den första delen av Vattenfalls havsbaserade vindkraftsområde ”Norfolk Zone” som även omfattar Norfolk Vanguard, planeras påbörjas nästa år. När hela området är utbyggt kommer det att producera förnybar el motsvarande behovet för mer än fyra miljoner hushåll. Slutgiltiga investeringsbeslut för projekten ska ännu fattas av Vattenfalls styrelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa