Nu ska Årets ledare utses: "Hitta goda förebilder"

I december delas priset Årets ledare i Norrbotten ut. Norrbottningarna har nominerat många starka kandidater som årets jury nu jobbar vidare med. "Bra ledare är extra viktiga i tuffa tider", säger jurymedlem Mia Oldenburg, chef studentservice LTU.

Priser & utmärkelser 26 november 2020 10:00

Norrbottens Affärer delar tillsammans med i.o.h organisationsutveckling ut priset Året ledare i Norrbotten – för fjortonde gången i år.  Allmänheten har varit med och nominerat en rad kandidater som juryn nu tittar vidare på. 

– Det är i sådana här tider som ledarskapet verkligen prövas. Som ledare gäller det att ta verksamheten genom de ekonomiska svårigheter som pandemin leder till för många, samtidigt som ledaren ska få medarbetarna att känna sig trygga, säger Mia Oldenburg. 

Sara Nilsson, jämställdhetsexpert, är också jurymedlem. Hon betonar vikten av hållbar utveckling i verksamheten.

– Hållbart arbetsliv innebär bland annat att människor trivs på sitt arbete och har möjlighet att ta ansvar och utvecklas vilket minskar personalomsättning, något som goda ledare bidrar till i hög utsträckning., säger hon.


Juryn består även av Grete Solvang Stoltz, personaldirektör LKAB, Karin Zingmark, chef enheten för förbättring och förnyelse Region Norrbotten, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norr Media och Sabina Nilsson, redaktör och ansvarig utgivare Norrbottens Affärer.

– Vår bild är att det är tufft och svårt att leda i dessa tider. Just därför är det jätteviktigt att hitta goda förebilder, säger Mats Ehnbom, vd Norr Media.

Jurygruppen, som jobbat tillsammans i flera år, påbörjade sitt arbete under onsdagen. 

– Det är jättekul att vara med i den här juryn. Ett gott ledarskap har en positiv påverkan för väldigt många, därför är det så viktigt, säger Grete Solvang Stoltz. 

De tre finalisterna och slutligen vinnaren av utmärkelsen kommer att presenteras i december. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

De vann pris för verksamhet som sätter Swedish Lapland på kartan

De vann pris för verksamhet som sätter Swedish Lapland på kartan