Jonas Wiklund: "Bevis på att vi gör någonting bra"

Jonas Wiklund, vd för Wibax, älskar tillväxt och utveckling och inspireras av samarbeten och ledarskap. Han är en av tre finalister till priset Årets ledare i Norrbotten. "Det är ett bevis på att vi gör någonting bra", säger han.

Priser & utmärkelser 20 december 2021 12:00

Grattis!

– Tack! Det är superroligt, säger Jonas Wiklund när han får beskedet.

Wibax i Piteå har mitt i coronapandemin haft ett bra år med både priser och olika affärsutvecklingar. Bara de senaste veckorna har det skett mycket. För en vecka sedan levererades en elektrisk 64-ton tung lastbil till Piteåföretaget. Jonas Wiklund har också nyligen utsetts till Norrlands främste entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur of the year – och nu är han alltså nominerad till Årets ledare i Norrbotten.

– Vi har ett företag som utvecklats trots utmaningar som varit. Någonstans har någon tyckt att man gör någonting bra i det ledarskap man har. Det är otroligt roligt och hedrande, men jag kan inte vara nominerad utan fantastiska kollegor.

Jonas Wiklund beskriver sig själv som en person som älskar tillväxt och utveckling och inspireras av samarbeten och ledarskap.

– Det är otroligt viktigt att alla har möjlighet att förstå hur man påverkar verksamheten, säger han och fortsätter:

– Tillväxt och ekonomi är otroligt roligt, men den bästa dagen på jobbet är när man haft en diskussion med en kollega och vi tillsammans löst ett problem. Att få någon annan att känna inspiration.

Vad betyder nomineringen för dig?

– Den betyder lika mycket som de priser vi fått. Det är ett bevis på att vi gör någonting bra och jag hoppas och tror att det inspirerar fler att vilja vara med på resan.

 

Vinnaren utnämns under veckan. Årets ledare har uppmärksammats i 15 år. Norrbottens affärer delar ut priset i samarbete med i.o.h organisationsutveckling. Allmänheten har kunnat nominera ledare verksamma i Norrbotten fram till den 17 november.

Juryn består av Sara Nilsson, jämställdhetsexpert, Mia Oldenburg, chef för kommunikation och samverkan vid LTU, Grete Solvang Stoltz, HR och hållbarhetsdirektör LKAB, Karin Zingmark, professor LTU, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norr Media och Sabina Nilsson, ansvarig utgivare Norrbottens Affärer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa