Anna Stålnacke: "Jag känner mig jättehedrad"

Hon driver ett antal gymanläggningar i Norrbotten och södra Sverige – och fler är på gång. Att få medarbetare att känna sig delaktiga i företaget är viktigast för Anna Stålnacke som är en av finalisterna till priset Årets ledare i Norrbotten. "Jag ser mina anställda och hela företaget som ett team", säger Anna Stålnacke, Gym och fitness Sverige ab.

Priser & utmärkelser 20 december 2021 09:12

Grattis!

– Tack! Vad roligt! Vilken ära, säger Anna Stålnacke.

Tillsammans med Fredrik Gunnelbrand driver den före detta Kirunabon Gym och fitness Sverige ab under varumärket "Gymmet" i Kiruna, Luleå, Stockholm, Sundbyberg, Västerås och Uppsala. En anläggning ska öppna i Södra Svartbyn i Magnetens gamla affärslokal i Boden i slutet av februari och de väntar på besked om bygglov för att starta en i Gällivare.

Anna Stålnacke arbetar dagligen med att utveckla träningsanläggningarna, sitt klädmärke och sin träningsapp. Nu är hon utsedd till en av finalisterna till priset Årets ledare i Norrbotten.

Vad betyder nomineringen för dig?

– Jag känner mig jättehedrad, främst för att jag inte först och främst ser mig som en ledare utan att jag ser mina anställda och hela företaget som ett team. Vi har ett fantastiskt team som jag får jobba med varje dag, säger hon och fortsätter:

– För mig är det viktigaste att alla man jobbar med känner att de gör ett bra jobb och att de får ta mycket eget ansvar. Inte bara göra sina timmar utan att de får vara med och påverka och känna att det de gör spelar roll. Mycket av mitt ledarskap handlar om att få dem att känna sig delaktiga i företaget, att de behövs och gör nytta, att de är en del i att det går bra.

Vinnaren utnämns under veckan. Årets ledare har uppmärksammats i 15 år. Norrbottens affärer delar ut priser i samarbete med i.o.h organisationsutveckling. Allmänheten har kunnat nominera ledare verksamma i Norrbotten fram till den 17 november. Juryn består av Sara Nilsson, jämställdhetsexpert, Mia Oldenburg, chef för kommunikation och samverkan vid LTU, Grete Solvang Stoltz, HR och hållbarhetsdirektör LKAB, Karin Zingmark, professor LTU, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norr Media och Sabina Nilsson, ansvarig utgivare Norrbottens Affärer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa