Platsinnovationer i Piteå

Smygpremiär för Bastubalettens Sverigeturné och föredrag av landets främsta inom destinationsdesign. Det står på schemat när en konferens med temat platsinnovation anordnas i Piteå.

22 februari 2017 15:48

Under två år har Luleå tekniska universitet i samarbete med Piteå Science Park drivit forsknings- och utvecklingsprojektet Platsinnovation i Swedish Lapland. Syftet har främst varit att stärka besöksnäringen i området men också att bidra till ett mer attraktivt samhälle. Nu har det blivit dags att presentera resultatet av projektet under konferensen den 14 mars. Under konferensen kommer bland annat ÅF Lightings designchef Kai Piippos berätta om sin syn på det arktiska ljusets dragningskraft, kulturentreprenören Gunhild Stenmyrs talar om sin vision om Konsthall Tornedalen och besöksnäringsstrategen Putte Ebys om sina satsningar på norrskensturism och pilgrimsvandring.

På plats finns Swedish Lapland Visitor Board, TIllväxtverket, Sveriges kommuner och landsting och Sveriges Riksdag.

– Att få bort stuprör och arbeta med helheten för orters, kommuners och regioners utveckling behövs i hela Sverige. Det finns så mycket att erbjuda men då krävs också ett strategiskt arbete och inte minst samarbete vilket platsinnovation visar på, säger Anna-Caren Säthenberg, riksdagsledamot som är en av talarna under dagen.

Konferensen avslutas med smygpremiär av Bastubalettens Sverigepremiär.

– Bastubaletten är i sig en platsinnovation där man har nyttjat Tornedalens kultur och traditioner på ett spännande sätt, säger Helena Karlberg, VD för Piteå Science Park.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!