Sunpine kliver in som sponsor till Pite elit

Efter Piteå IF dam och Luleå Hockey/Mssk – Sunpine kliver nu in som stor sponsor också för skiddamerna.

Piteå 27 december 2021 11:00

Avtalet med Pite elit är en naturlig del av Sunpines medvetna sponsringsstrategi där de sedan tidigare stöttar både Piteå IF dam och Luleå hockey/Mssk.

– Det känns väldigt självklart och roligt att vi satsar på skiddamerna. De har en spännande tid framför sig och vi är gärna med på den resan, säger David Öquist, vd på Sunpine, i ett pressmeddelande.

2018 valde Sunpine att matcha UEFA:s Champions league-bidrag till damallsvenska fotbollslaget Piteå IF. Genom att gå in med 250 000 kronor ville de ge laget en chans att spela i Europas största turnering samtidigt som de uppmanade andra företag att sponsra medvetet. Några år senare valde de att skriva ett nytt avtal med Luleå hockey/Mssk. 

– Enda sättet att förbättra villkoren för damspelarna är att vi som kan ökar vår sponsring, sa Johan Torgerstad, HR-chef på Sunpine, då. 

Sunpine har tidigare stöttat de unga skidtalangerna Lisa Eriksson, Olivia Alm och Sofia Henriksson – men tar nu alltså nästa kliv tillsammans med Pite elit för att skapa lokala förutsättningar för fortsatt utveckling i hård konkurrens med världseliten.

– Vi är stolta över att kunna bidra till att damerna får bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som längskidåkare. Vi är också imponerade av Pite Elits hållbara ledarskap vilket går hand i hand med våra tankar om framtidens hållbarhet, säger David Öquist.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa