Verkstadsföretag i Piteå har fått nya ägare

Verkstadsföretaget Nordkrom ab i Piteå har bytt ägare. Anton Mikaelsson och Mattias Stenvall tar över företaget.

Piteå 20 januari 2022 17:00

Nordkrom ab har funnits i Piteå sedan 2013 när Tomas Persson och Ulf Isaksson köpte företaget av Kjell Juto och flyttade hela verksamheten, från Luleå till Kombihuset i Öjebyn.

År 2019 förvärvades också Swecrom ab i Borlänge. Nordkrom och Swecrom har i dag ungefär halva sin marknad i Sverige och flera kunder i Finland. Båda bolagen ingår i köpet. Anton Mikaelsson och Mattias Stenvall har varit anställda hos Nordkrom sedan 2013 respektive 2014.

– Tanken är att vi ska göra det vi redan gör men ännu bättre och ännu effektivare. Det känns både roligt och intressant, säger Mattias Stenvall.

Nordkrom och Swecrom levererar tjänster med specialisering på hårdförkromning, genom elektrolytisk ytbeläggning av kolvstänger och andra detaljer.

Nordkrom ab har fem anställda och omsätter 12,4 miljoner kronor. Företaget har som tidigare sina lokaler i Kombihuset i Öjebyn. Swecrom ab i Borlänge har en omsättning på 11,7 miljoner kronor med tio anställda. Tomas Persson och Ulf Isaksson finns kvar i Kombihuset genom Stålpartier i norr ab (SPINAB), som de äger tillsammans med Svante Björk. De är även majoritetsägare av Keep the company ab.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa