Piteåföretag får stororder till Västlänken

Piteåföretaget Keep the company har tecknat avtal med NCC om att leverera sitt patenterade system för glas- och dörrpartier till det pågående projektet Västlänken i Göteborg.

Piteå 4 oktober 2022 09:00

Västlänken är en sex kilometer lång tågtunnel under centrala Göteborg som kommer att trafikeras av regional- och pendeltåg. Tre nya stationer ska byggas längs sträckningen, som beräknas öppna för trafik i december 2026.

NCC menar att Keep safe system är det enda som matchar specifikationens krav till en rimlig kostnad.

– Västlänken har varit ett av våra drömprojekt och nu är vi där. Det här är ett stort genombrott för oss, säger Håkan Karlsson, vd för Keep the company.

Affären är den största upphandlingen av säkerhetsfönster och säkerhetsdörrar i Sverige under 2022, enligt pressmeddelandet.

– Vi är oerhört stolta och glada, säger Håkan Karlsson.

Keep safe system, som lanserades för mindre än två år sedan, utsågs till Årets Startup i Piteå 2021. Företaget satsar nu både nationellt och internationellt. Patentet för ansökan i USA godkändes i maj och systemet har sedan tidigare patent i Sverige och skydd i Kina.

– Vi har lagt en strategi som vi följer och med NCC-kontraktet har vi den referens vi behöver. Keep safe system har alla förutsättningar att bli en standard för säkra fönster- och dörrpartier. The sky is the limit, säger Håkan Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa