"Vi kommer få kontakt med intressanta techbolag"

Northern CapSek Ventures ab har inlett ett samarbete med Tailorbird, vilket ska ge dem tillgång till fler intressanta techbolag i scale up-fas med hållbarhetsfokus.

Piteå 10 oktober 2022 12:47

Genom samarbetet kommer investmentbolaget CapSek och Piteåbaserade Tailorbird kunna dra nytta av varandras kompetenser och nätverk, samt i vissa fall investera i samma bolag. Det skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi vill att företag och människor ska komma till Tailorbird när de behöver hjälp att bli starka och hållbara varumärken. Eftersom vi jobbar med bolag som vill expandera snabbt är många av dessa även ofta i behov av kapital. Trivs vi ihop när vi jobbar så hittar vi gärna lösningar där vi även kan bli delägare. Som partner till CapSek kan vi vara örat mot marken för intressanta investeringar i Norrbotten och Västerbotten, alltså spännande bolag som är i behov att bygga ett starkt varumärke men som även är i behov av kapital", säger Malin Hollström, vd för Tailorbird.

– För CapSeks del så är samarbetet med Tailorbird ett viktigt steg i att utöka vårt nätverk av partners till andra delar av landet. Genom samarbetet med Tailorbird kommer vi få information om och kontakt med intressanta techbolag. Det ger oss också möjlighet att följa bolagen ett tag innan det är dags för dem att ta in kapital i scale up-fas, vilket innebär att vår DD-process underlättas samtidigt som Tailorbird hjälper oss med kvalitetssäkring, säger Henrik Jerner, vd för CapSek.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa