"Jag vill göra oss ännu större och ännu starkare"

Nikab-grundaren Tim Marklund tar ett steg åt sidan och lämnar över vd-rollen till kollegan Jesper Janzén, som ser fördelar i att vara en intern rekrytering. "Jag vill bidra med nytt, men också se till att företaget fortsätter utvecklas i samma anda som tidigare", säger han.

Piteå 19 januari 2022 18:00

Nikabs nya vd Jesper Janzén kommer från de egna leden och tar över vd-rollen då Tim Marklund kliver åt sidan för att kunna tillbringa mer tid till kreativt utvecklingsarbete.

– Jesper Janzén känns helt rätt för uppgiften. Han har redan ett stort förtroendekapital på Nikab och är uppskattad bland våra kunder. Tanken och känslan är att det inte kommer att bli någon lång startsträcka tack vare vår gemensamma historia, säger Ida Määttä Hall, hr-chef på Nikab.

Hur tror du att vd-bytet kommer att påverka Nikab?

– Alla kommer att känna igen Nikab. Det jag hoppas är att Jespers strukturerade och stabila sätt kan ge oss trygghet. Samtidigt är han ung och driven med ett tydligt framåt-tänk. Det känns helt rätt för oss.

Jesper Janzén kan bolaget, branschen och kunderna. Med sin struktur och mer organisatoriska läggning tror han att hans sätt kan passa ett bolag i tillväxt.

– Det händer mycket i organisationen just nu med ny styrelse och vd-byte, men det är det som är roligt också. Samtidigt, när det är mycket på gång, är det viktigt att det finns en stabil grund att stå på, och där vill jag bidra. Att behålla det unika med Nikab, men också bidra till att bygga ett företag som klarar att växa ännu mer. Jag vill göra oss ännu större och ännu starkare, säger han.

Hur kommer Tim Marklunds roll på Nikab se ut framöver?

– Han blir såklart kvar och kommer att sitta i styrelsen, men också fokusera mer på att utveckla de delarna vi inte har kommit igång med ännu. Det kan bli andra bolag i koncernen, eller något helt annat. Men han kommer att jobba mer med de påhittiga grejerna han gjort sig känd för – vi vill helt enkelt nyttja hans kreativitet ännu mer, säger Ida Määttä Hall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa