Nelab invest blir delägare i Scandinavia electro

Nelab invest investerar i elteknikföretaget Scandinavia electros fortsatta resa och köper 60 procent av aktierna av befintliga ägare som blir kvar i företaget och behåller 40 procent av innehavet.

Piteå 11 januari 2022 17:00

Scandinavia electro ab specialiserar sig inom högspänning, kraft och industri med kunder inom vindkraft, batterifabriker och energibolag i Norr- och Västerbotten. Företaget har haft ett flertal högspänning,- industri,- och kraftprojekt sedan starten 2019.

– Under de tre år vi varit aktiva har vi haft en otroligt rolig resa. Från fyra unga grabbar med stora ambitioner har vi gjort jobb med hög kvalitet och på kort tid vuxit till att nu vara 25 personer. Under en period har vi funderat på hur vi ska kunna ta Scandinavia electro till nästa nivå. När vi träffade Nelab kändes det som en perfect match. Det här ger oss stor potential och vi får automatiskt en trygg partner med 70 års erfarenhet i ryggen, säger Jim Eriksson, delägare av Scandinavia electro.

– Med denna lösning kan vi fortfarande jobba och förfina bolaget som aktiva delägare. Vi blir starkare tillsammans samtidigt som vi behåller den lokala förankringen och grundvärderingarna. Vi tror stenhårt på detta, säger Erik Karlsson, också delägare för Scandinavia electro.

Tillsammans står de redo för investeringsboomen som väntar i norr.

– Det ska investeras åtskilliga miljarder i norr de närmaste åren. Vi har under en tid sett ett behov av att utöka kompetensen inom högspänning, industri och kraft. Tillsammans med Scandinavia electro blir koncernen heltäckande och vi får ett komplett erbjudande för både små och stora projekt, säger Nelab invests ägare Jimmie Wiklund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa