"Familj reser hem från både Kanada och Umeå"

Glasblåsaren Linda Isaksson från Piteå är först ut i Norrbottens affärers miniserie med profiler inom företagande och näringsliv. Julen kommer hon fira tillsammans med familjen. "Det blir traditionellt svenskt, veganskt och vegetariskt julbord med indiska inslag", säger hon.

Piteå 22 december 2021 07:00

Linda Isaksson är en engagerad företagare som älskar att jobba. Hon driver glasbruket Heta hyttan i Piteå.

Kan du sammanfatta året?

– Hektiskt och utvecklande. Det har varit en spännande omställning efter pandemin med oväntade samarbeten och nya affärsben att stå på med en stabil e-handel och ett designverktyg för den som vill designa sitt eget glas. Jag har också under hela 2021 haft en internationellt erkänd och framgångsrik konstnär inom glas som mentor, Fredrik Nielsen.

Hur ser planerna ut för 2022?

– På hemmaplan ska hus renoveras och en fristående uthyrningsdel färdigställas. Det gäller att stå redo för en ekonomisk tuff tid efter pandemin som kan drabba företag och privatliv oväntat. På jobbet ska maskinparken uppdateras och effektiviseras. En satsning som kommer spara minst 80 000 kwh när elpriset stiger i Sverige och mitt fasta avtal ska omförhandlas oktober 2022. Men satsningen kommer också resultera i en mer hållbar produktion med enklare och billiga renoveringar. Tid och yta ska frigöras för att ta en mer konstnärlig riktning och vidareutveckla det personliga konstnärsskapet. 

Hur ska du fira jul?

– Familj reser hem från både Kanada och Umeå för att fira jul hos mina föräldrar. Det blir traditionellt svenskt, veganskt och vegetariskt julbord med indiska inslag. Mycket mat och stor familj. 

Vad önskar du dig i julklapp?

– Ett presentkort hos cau & co då det mesta går till mat, aktiviteter och julklappar denna månad. Hoppas någon som läser kan påminna min sambo.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa