Industrileverantör tar in nytt kapital

Nordic quick systems, som utvecklar innovativa maskinkomponenter, tar in nio miljoner kronor för att accelerera den redan pågående expansionen.

Piteå 7 mars 2022 12:00

Nordic quick systems grundades 2019 och baserade då sin verksamhet på ett patenterat kedjehjul som ökar effektiviteten och säkerhet för kunderna inom industrin. Nu, tre år senare, har bolaget lanserat två nya produkter och har ytterligare tre under utveckling. För att driva på innovations- och försäljningstakten ännu mer har bolaget tagit in sammanlagt nio miljoner kronor. Det skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi har hittat en unik nisch, inom vilken vi kostnadseffektivt kan utveckla nya produkter som genererar ett stort värde för våra kunder. Nu plockar vi in nytt kapital från en kombination av befintliga och nya ägare, samt lånefinansiärer, vilket gör att vi kan rekrytera fler kollegor, utöka vårt produktutbud och ta oss in på nya marknader, säger Sammy Pergament, vd för Nordic quick systems.

Förra räkenskapsåret tripplade bolaget omsättningen och även i år ser tillväxten stark ut. De nya investerarna utgörs av GAEU ventures, som är sprunget ur GAEU consulting, Rikard Westlund, grundare av IT-mästaren, Peter Nordlund, vd för Box modul, samt bolagets befintliga styrelseordförande, Mikael Näslund. Bland de tidigare ägare som deltagit i denna nyemission finns bland annat Partnerinvest, Lunova och Saminvest.

– Intresset för nyemissionen har varit över all förväntan och vi har till och med varit tvungna att tacka nej till några investerare. Nu får vi dock in en riktigt skicklig investerarkvartett som kommer att kunna tillföra mycket energi och visdom på vår resa, säger Sammy Pergament.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa