Första spadtaget för ny fastighet på Backen

IVAB ska bygga kontor och butik till Ahlsell på Backens industriområde i Piteå. "En början på något nytt för bolagets framtidsplaner", säger Linnea Hedlund, vd för IVAB Fastigheter.

Piteå 21 september 2022 16:21

IVAB Fastigheter ab, dotterbolag till IVAB, har tillsammans med BD Bygg tagit första spadtaget till den nya fastigheten som ska byggas på IVAB:s befintliga tomt på Fläktgatan. Markytan på omkring 8 000 kvadratmeter upplåts till byggnaden på 3 000 kvadratmeter som kommer hyras ut till Ahlsell.

Det är IVAB Fastigheters första externa bygge som fastighetsbolag. Den befintliga tomten som tidigare använts till avställnings- och lagerytor i IVAB:s verksamhet sedan 60-talet ska utvecklas. Bättre in- och utfarter ska underlätta för kunder och godstransporter. Träd planteras också.

– Det är mycket folk som rör sig på Backens affärsområde och detta kommer definitivt göra hela kvarteret mer attraktivt, både för oss som jobbar här och kunder som besöker IVAB och Ahlsell. För oss är det väldigt positivt och roligt att genomföra. Inte bara att det utvecklar IVAB Fastigheter utan lika mycket att vi får Ahlsell som hyresgäster, säger Linnea Hedlund, vd för IVAB Fastigheter.

– Ahlsell växer och har sett över möjligheterna att bygga ut nuvarande lokal, men när detta förslag kom upp kändes det rätt. I och med nya lokalen kommer vi förbättra tillgängligheten för kunderna i och med mer plats för fler och nya produkter, större parkering och utegård. Det finns även en fördel med att bygga nytt modernt koncept där vi även kan tänka och utforma lokalen optimalt efter vår
verksamhet och våra hållbarhetskrav. Backen är ett attraktivt område och vi vill vara kvar här med fördelarna som finns, lättheten att kunna ta sig till stan och byarna kring Piteå, säger Sara Christoffersson, regional försäljningschef butik, Övre Norrland.

Den nya fastigheten kommer förberedas med bland annat elbilsladdning och högre bärighet på taket för eventuell framtida solenergi.

– Vi är glada att få bygga den här fastigheten tillsammans med BD Bygg, två lokala och familjeägda företag med lång erfarenhet inom respektive bransch. För BD-bygg är detta bygge ett i mängden, men för IVAB Fastigheter är det en början på något nytt för bolagets framtidsplaner, säger Linnea Hedlund.

Beräknad inflyttning är senhösten 2023.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa