De storsatsar i norr: "Vi är bara i början av resan"

Norconsult inviger sitt nya kontor i Piteå och tar sikte på framtiden.

Piteå 20 april 2022 12:00

Norconsult har funnits i Piteå sedan 2009. Den 22 april invigs de nya lokalerna på Furunäsets Företagsby där hela personalstyrkan nu sitter samlade. På kontoret arbetar cirka 60 personer, både seniorer och nyexaminerade, inom bland annat arkitektur, konstruktion, installationsteknik, energi, industri, geoteknik, IT och infrastruktur.

– Vi är drygt 150 konsulter här i norr som har lång erfarenhet och en enorm bredd. Vi lägger stor vikt vid att finnas nära kunden samtidigt som våra konsulter har kontakt med specialister över hela landet samt i Norge, där vi är marknadsledande, säger Maria Åberg, marknadsansvarig i norr.

Kontoret i Piteå är en totalprojekterande enhet som tar projekt från förstudie till genomförande inom i princip alla teknikkompetenser. Norconsult är inblandade i flera av de stora projekten som nu tar fart, bland annat kopplat till Northvolt, Hybrit, LKAB, Polarbröd och Norrbotniabanan.

– Vi har full beläggning redan nu och då är vi bara i början av den här resan. Vi vill och behöver bli större inom samtliga tekniker. Då gäller det att få hit kompetens, säger Berndt Hortlund, sektionschef i Piteå.

På grund av inflyttningen som beräknas på grund av de stora satsningarna i Norrbotten är ännu fler uppdrag att vänta, berättar de.

– Detta är det hetaste området i Sverige under de kommande 15 åren, och vi ser mycket positivt på framtiden. Kanske är det nu Sverige vänds uppochner, säger Bernt Hortlund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa