Amerikanskt börsbolag köper Centropys teknik

Det Piteåbaserade bolaget Centropy säljer hela sin teknikportfölj innehållande bland annat patent till det amerikanska bolaget KULR technologies.

Piteå 15 december 2021 17:07

– Jag såg tidigt en stor potential i Centropys teknik och det forskningsarbete som låg till grund för framtida produktutveckling, detta i kombination med Jespers (vd för Centropy) gedigna innovationsförmåga gjorde att det blev ett investeringsbeslut. Tillsammans hittade vi en väg framåt och vi kan inte tänka oss en bättre hamn för vår teknik än denna köpare, säger Fredrik Högberg, vd för More industries som till stor del äger Centropy.

– Efter all tid vi lagt ner på att utveckla tekniken känns det nu jättespännande att få se den tas vidare av KULR med deras resurser och erfarenhet, säger Jesper Eman.

Centropy ab är ett svenskt bolag som sedan starten 2018 utvecklat en kolfiberbaserad kyllösning för främst elektroniska komponenter. More Industries, helägt av Fredrik Högberg, är ett Investmentbolag som investerar tidigt i olika typer av bolag i varierande skeden men gemensamt har god tillväxtpotential. KULR technologies är ett amerikanskt börsnoterat bolag verksamt inom avancerad kylteknik, baserat i Kalifornien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa