Tornedalsbutiken utsatt för inbrott

Natten till tisdagen plingade det till i Carola Krypsjös telefon. På bilderna såg hon två gärningspersoner göra inbrott i butiken.

Övertorneå kommun 19 november 2019 19:16

Krypsjö driver butiken Forest jewel i gamla tullhuset i Övertorneå. Vid 02.30-tiden natten till tisdagen fick hon bilder i telefonen från butikens larmsystem och där såg hon att det var två personer som hade tagit sig in.

– Och i samma veva som jag fick bilderna på telefonen så körde sonen förbi affären i timmerbilen och han såg att dörren stod på glänt. Det kan inte ha hunnit gå mer än ett par minuter. Så när han kom dit måste de ha gömt sig bakom byggnaden eller precis hunnit därifrån, säger Krypsjö.

 

Carola Krypsjö berättar att ett butiksfönster är trasigt och att misstänkta gärningsmännen tagit sig in i butiken den vägen. Inne i affären syns det att någon har bearbetat kassaapparaten som dock ska ha varit tom under natten. 

Forest jewel har funnits i snart sex år och är en butik som säljer lokala hantverk. Det som ska ha försvunnit under natten är renskinn och julpynt.

– Vi har inte hunnit kolla desto mer, men de hann som tur var inte få med sig så mycket, säger Krypsjö och fortsätter:

– Men man blir förbannad över att folk ska gå in i andras fastigheter så här. Och nog var jag lite skärrad när det här hände.

 

Polisen har ännu inte identifierat gärningsmännen, men ska fortsätta att analysera bilderna från larmet, höra eventuella vittnen som kan ha kört förbi och kolla med tullen om det finns bilder på några övergångar. Det berättar förundersökningsledaren Jan-Erik Abrahamsson. 

Butiken öppnade igen redan under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa