Han ska driva nyrenoverade hotellet

Efter att ha varit ett asylboende: Nu ska Hotell tornedalia öppnas igen. Petri Miikki tar över driften av hotellet och restaurangen.

Övertorneå kommun 27 november 2019 08:00

Övertorneå kommun köpte hotellet för 2,2 miljoner kronor för sedan arrendera ut hotellet. Kommunledningen fattade beslutet för att man ville ha ett centralt hotell i Övertorneå. Men man har haft svårt att hitta någon som vill ta över hotellet – fram till i dag. 

För nu står det klart att Petri Miikki är den som ska hyra hotellet i tre år.

– Jag är glad över det här. Det här stället kommer att ge mig helt nya möjligheter att höja kvaliteten på maten och vår service. Det här stället ligger bra, centralt och samtidigt nära en stor väg. Folk ser det här stället.

 

Miikki har sedan två år tillbaka drivit lunchrestaurangen Kaira i folkhögskolans lokaler. Men han har faktiskt en historia på hotellet.

Efter att ha jobbat fackligt inom metallindustrin i Helsingfors valde Petri Miikki att byta bana i livet. Då bar det av till Övertorneå och en kockutbildning på Utbildning nord. Sedan jobbade han i köket på Hotell tornedalia när det var ett asylboende.

– Nu kommer jag hem igen.

 

Kommunen renoverar fortfarande hotellet. Men efter nyår ska både köket och elva nya rum vara färdiga. Då ska verksamheten börja med lunchservering och övernattningar.

– Jag börjar lite försiktigt med luncher. Senare kan det bli kvällsöppet i restaurangen också. Just hotelldelen är ny för mig så det kan vara bra att börja med elva rum för att sätta mig in i det.

Till en början räknar Petri Miikki med att ha minst tre heltidsanställda och ytterligare timanställningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa