De investerar i Norrlandsbaserat coworkingföretag

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Norrlandsbaserade coworkingbolaget House Be. I emissionen på totalt drygt sex miljoner kronor deltar även privata investerare. Pengarna ska användas till fortsatt expansion i norrländska städer samt till en fortsatt digital utveckling av bolagets plattform.

Norrland 5 april 2022 16:00

House Be driver coworkinganläggningar runt om i Norrland och finns idag på orterna Åre, Östersund, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Hudiksvall. Bolaget, som räknar med att mer än dubbla sin omsättning under 2022, planerar nyetableringar i flera städer och det är sannolikt att de öppnar på minst två nya norrländska orter i år. Tänkbara orter är bland andra Boden, Luleå, Piteå, Falun och Borlänge.

– House Be erbjuder ett välpaketerat coworking-koncept som genom att undvika storstäderna bidrar till företagsutveckling och att attraktiva arbetstillfällen skapas mer utspritt i landet, i detta fall i norrländska städer. Detta, i kombination med grundarnas starka entreprenöriella driv, gör att vi ser positivt på bolagets möjligheter att lyckas och bli en bra affär både för Norrland och för oss, säger Kristofer Öhman, investment manager för Almi Invest.

House Be ska använda det nya kapitalet för att öka expansionstakten i Norrland, stärka sin positionering samt att kapitalisera på nya möjligheter.

– Vi är väldigt glada över att ha fått in Almi Invest som ny investerare. Men dem ombord kan vi ta nästa kliv i vår utveckling och erbjuda vårt koncept i fler norrländska städer. Efter pandemin börjar ju allt fler storbolag se coworking som en naturlig del av sin kontorslösning och där ligger vi helt rätt i tiden med vårt erbjudande, säger Olof Pergament, vd för House Be.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa