De har landets mest engagerade medlemmar

Under vecka 4 och 5 har det varit ägarombudsval inom Coop Sverige. Coop Norrbotten kan stoltsera med de mest engagerade medlemmarna.

Norrbotten 14 februari 2022 10:00

Coop är en kooperation vilket innebär att föreningen ägs av sina medlemmar. Varje medlem kan engagera sig i föreningen genom att antingen kandidera till ägarombud eller att delta i ägarombudsvalet som genomförs vartannat år. Ägarombudet är butikens ambassadör och länken mellan medlemmar, butik och medarbetare. Ägarombudet kallas också till föreningens årsstämma och är med och fattar viktiga beslut kring föreningen.

Under veckan 4 och 5 var det val i Coop Norrbotten. 80 medlemmar kandiderade till de 38 butikerna, samt de tre som nu byggs i Kiruna Centrum, Kallkällan i Luleå samt Strömlida i Piteå. 8,09 procent av Coop Norrbottens medlemmar lade sin röst, jämfört med Coop Sveriges snitt på 3,83 procent. Det skriver Coop Norrbotten i ett pressmeddelande.

– Vi är jättestolt och glada över våra medlemmars engagemang och att det sticker ut så mycket ur ett Coop Sverige perspektiv. Samtidigt som vi heller inte är helt nöjda med själva siffran 8,09 procent, säger Coop Norrbottens vd, Peter Fjällborg.

– Om vi blir bättre på att synliggöra att vi har en aktiv medlemsorganisation så tror jag att vi på sikt ska kunna dubbla den siffran. Sedan kunde vi på grund av restriktionerna inte heller bjuda in till en medlemsdag där vi har ett medlemskalas och informerar om valet. Det hade nog också gett oss en skjuts framåt i valet, avslutar Peter Fjällborg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa