"Vi har valt att stärka våra finansiella muskler"

People People People tar in Pamica som investerare. "I en turbulent och osäker omvärld har vi valt att stärka våra finansiella muskler genom att ta in en ny delägare", säger Niclas Wikström, medgrundare av PPP.

Norrbotten 31 oktober 2022 13:51

För drygt två år sedan köpte grundarna ut Norrlandsbaserade byrågruppen People People People (PPP) från Bonnier. PPP består i nuläget av nio byråer i fyra länder, bland andra Spoon, Oh My, KIT, Post och Trickle. Kontoren finns bland annat i Piteå, Luleå och Skellefteå med sammanlagt drygt 400 medarbetare. Nu tar PPP in företagsgruppen Pamica som investerare.

– I en turbulent och osäker omvärld har vi valt att stärka våra finansiella muskler genom att ta in en ny delägare i PPP, passande nog ett nytt P genom Pamica, säger Niclas Wikström, medgrundare av People People People, och fortsätter:

– Detta gör vi för att trygga framtiden för våra medarbetare och för att kunna agera på de möjligheter som dyker upp i en tuffare konjunktur och osäker makroekonomi. Jag vill även ta tillfället i akt och tacka den lokala banken i Piteå för att de trodde på oss mitt under pandemin när vi fick för oss att köpa tillbaka koncernen från Bonnier.

Pamica är en företagsgrupp som skapat ett nätverk av över två hundra investerare som tillsammans med entreprenörerna i de olika portföljbolagen bygger lönsamma bolag med tillväxt i fokus.

– Vi har följt People People People länge och vi har samma filosofi om hur man ska driva bolag – människorna i fokus. Vi kallar det “fina bolag” och vi bygger för framtiden tillsammans med entreprenörerna. Vi gillar att grundarna av PPP är kvar fortfarande, i Oh Mys fall är det 12 år sedan de startade i ett litet kontor i Piteå, en imponerande resa från fyra personer till 400 medarbetare i fyra länder och en halv miljard i omsättning, säger Jan-Olof Svensson, grundare av Pamica.

Det sker inga förändringar i ledningsstrukturer, men Pamica kommer ha representation i PPP:s styrelse.
– Det kommer att finnas samma möjligheter för medarbetare att bli partners även i framtiden. Tillsammans med Pamica ska befintliga och framtida medarbetarpartners äga och driva PPP med en lång horisont, säger Niclas Wikström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa