De blev årets mentorer i Norrbotten

Anton Norberg och Louise Nelson blev årets mentorer i Norrbotten. Landshövding Lotta Finstorp delade ut priserna från Almi nord och Nyföretagarcentrum nord under en ceremoni på Residenset. "Jag önskar att alla nya företagare fick ha en Louise vid sin sida", säger Ulrika Holma som haft Louise Nelson som mentor under året.

Norrbotten 19 november 2021 13:04

Fredrik Karlsson Peraldi och Sandrine Peraldi driver träköksföretaget Snêk i Törefors och har haft Anton Norberg, delägare och säljchef för kommunikationsbyrån Yours, som mentor. Ett samarbete som resulterat i att Anton nu även blir styrelseordförande i Snêk.

– Anton har pushat mig att avlägsna mig från det rent operativa i företaget så att jag kan fokusera på företagets strategi. Han är ett fantastiskt komplement till vårt företag, säger Fredrik Karlsson Peraldi, vd Snêk.

– Att vara mentor är bland det roligaste man kan göra. Det handlar väldigt mycket om att ge och ta och jag skulle inte ge mig in i ett mentorskapsprogram om jag hade mer att lära ut än vad jag har att lära. Så det är fantastiskt kul att träffa på människor som Sandrine och Fredrik och det här är bara en resa som börjat. Vi har roligt på vägen, säger Anton Norberg.

Årets mentor för nya företagare

Louise Nelson är Årets mentor i kategorin starta. Hon har tidigare själv varit adept, men har under det senaste året varit mentor åt Luleåföretagaren Ulrika Holma. 

– Jag jobbar dagligen med att utveckla, stärka och öka välmåendet hos företag, skolor och individer genom samtal, utbildning, handledning och föreläsningar. När mitt företag var nystartat hade jag själv en mentor via Nyföretagarcentrum, så när jag blev tillfrågad att vara mentor åt Ulrika kändes det både spännande och självklart att tacka ja, säger Louise Nelson. 

Ulrika Holmas företag har två inriktningar – Ulma higher mind där hon jobbar med personlig utveckling ur energiperspektiv med healing och vägledning, och Ulrikas hundsport där fokus är privatlektioner och kursverksamhet för förare och hundar. Hon startade sitt företag under våren 2020 precis när pandemin slog till.

– Det visade sig vara en rejäl utmaning då många delar av verksamheten bygger på att samlas i grupp. Louise har varit en fantastisk person och ett enormt stöd som hela tiden peppar mig och gett tips och råd på vägen. Jag önskar att alla nya företagare fick ha en Louise vid sin sida, säger Ulrika Holma. 

Årets mentor i kategorin Växa är ett pris från Almi nord medan Årets mentor Starta har Nyföretagarcentrum nord som avsändare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa