De är Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Under tisdagskvällen fick Jonas Wiklund, David Wiklund samt Andreas Wiklund från Wibax ab utmärkelsen Årets Företagare Norrbotten 2022. Årets Unga Företagare är Marcus Bergman som driver företaget Bermans Smide ab i Boden.

Norrbotten 21 september 2022 10:18

Priserna överlämnades under tisdagskvällen av Norrbottens landshövding Lotta Finstorp vid en ceremoni på Residenset i Luleå.

– Det känns enormt hedrande och stort på riktigt. Det känns fantastiskt, säger Jonas Wiklund.

Wibax säljer, köper in, processar och distribuerar flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin, främst inom Norden.

Motiveringen: "Även om allt började i Piteå så gör bolaget numer affärer med flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin i hela Europa. Samtidigt som företaget växlat upp hållbarhetsarbetet och skrivit historia genom att introducera världens tyngsta ellastbil så donerar de en ambulans till Ukrainas offer. Årets företagare är Jonas, David och Andreas Wiklund, Wibax ab, som utgör en grön stolthet för hela länet."


Årets Unga Företagare 2022 är Marcus Bergman. Hans företag Bergmans Smide arbetar dels med den egna produkten och storsäljaren NTS-kälken för snöskotrar, dels med all form av smidesverksamhet och reparationer.

– Det var verkligen roligt och en fantastisk uppmuntran i företagandet, säger Marcus Bergman.

Motiveringen: "Marcus företag är var tidigare mer känt som NTS Sledparts. Genom innovation, hårt arbete och stark drivkraft har han skapat ett bolag som växer med gott resultat i Sverige och utomlands. NTS-kälken byggs med ett starkt miljötänk där inköp och materialval är i fokus. Kombinationen av ett bra pris och en av marknadens mest hållbara produkter har gjort bolaget framgångsrikt."

Årets Företagare

Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Juryn som utser vinnarna består av regionstyrelsen i Företagarna Norrbotten.

Regionvinnarna går nu vidare till finalen och tävlar om titeln Årets Företagare i Sverige i oktober.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa