Nomineras för sina internationella framgångar

Tentipi i Moskosel är nominerade till det internationella priset The Arctic Sweden International Business Award.

28 april 2017 07:30

Företaget Tentipi ligger i Moskosel i Arvidsjaurs kommun och tillverkar och säljer tältkåtor samt utrustning till dessa. Företaget är världsledande inom deras segment och har utvecklat en helt egen nisch baserat på den skandinaviska tältkåtan. Trots den hårda konkurrensen har de lyckats behålla produktionen i Moskosel där de är en stor arbetsgivare på orten, vilket möjliggör för många familjer att bo kvar i glesbygd. Av företagets omsättning går 85% på export och de har totalt 60 anställda i Sverige och Kina.

– Det är mycket hedrande att bli nominerad och det ger stolthet internt som stärker den goda lagandan ytterligare, säger Bengt Grahn, vd på Tentipi i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi har lyckats internationellt för att vi har varit professionella på alla plan och internationell försäljning ställer väldigt många krav inom flera områden, vilket vi har lyckats uppfylla.

Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare:

– Det är med stor glädje som vi nominerar Tentipi till det internationella priset. Företaget är en framgångssaga och deras potential är enorm. De har påbörjat bearbeta den amerikanska marknaden som förväntas ge en ökad omsättning, säger hon.

Priset är instiftat av Norrbottens Handelskammare och fyra kandidater har nominerats, utifrån fyra regioner i Norrbotten. Tentipi AB har nominerats från regionen Arvidsjaur/Arjeplog. Från Pajala/Övertorneå/Överkalix//Haparanda är Jaxal nominerad och från Kiruna/Gällivare/Jokkmokk är Camp Ripan nominerad. Ett företag ska nomineras från regionen Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix. Vinnare tillkännages på Business Evening i Luleå den 11 maj

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström