"Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid", kommenterar vd Magnus Ivarsson i pressmeddelandet.

Enligt bolaget går det inte längre att boka några biljetter och uppmanar sina passagerare att avstå från att ta sig till någon av Nextjets avreseflygplats. Den som har bokat en resa via flygbolaget rekommenderas att ta kontakt med resebyrå eller kortutgivare för vidare information.

Under de senaste åren har Nextjet fått mycket kritik. Dels för att de inte tar med allt bagage på flygningarna men även för att de inte håller tidtabellen och ställer in avgångar. Det hela har resulterat i att de tappat passagerare.

Flygbolaget har även släpat efter i betalningar till och från.

Är du en av resenärerna som inte tar dig dit du ska efter konkursen? Hör av dig! redaktionen@norrbottensmedia.se eller 0920-26 30 01.

Läs mer: Stort ras - Nextjet kritiseras

Läs mer: Trafikverket om Nextjet

Läs mer: Kommunalrådet om Nextjet - vi är beroende av pålitlig flygtrafik"