Malin Winberg nominerad: ”Känns jättemycket”

Hon är moderator, föreläsare och träningsinstruktör, med en bakgrund som radiojournalist. För drygt ett år sedan startade Malin Winberg sitt egna företag, nu är hon nominerad till priset Folkets företagare.

1 oktober 2019 13:53

Det är en överraskad och rörd Malin Winberg som tar emot beskedet att hon blivit nominerad till det nya priset Folkets företagare, som delas ut på Gala Night den 18 oktober.

– Åh vad fint. Det känns jättemycket! Jag blev jätteöverraskad!

Berätta om ditt företag!

– Den kortaste förklaringen är att jag jobbar med allt det jag brinner för, drömmer om och tycker om. Jag har lyckats våga hoppa. Och när man vågar det öppnas hela tiden nya dörrar. Jag har bara drivit företaget i ett år, men det har hänt väldigt mycket bara under det året. Jag är väldigt tacksam för det och för alla människor jag träffat. Jag jobbar med träning och får möjlighet att träffa människor över hela länet genom moderatorsuppdrag, föreläsningar och workshops.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Alla människor och variationen. Det är nya utmaningar varje dag, jag utmanar mig själv varje dag. Jag är transparant och delar mycket i sociala medier, både när det går bra och när det känns tungt. Jag märker att när jag vågar vara genuin och äkta där så kan jag inspirera andra till att göra saker, stort som smått. Vi behöver göra det, vi behöver hitta mer mening på våra egna sätt och våga gå emot normer, fundera på vad man tycker om och mår bra av. Det är så lätt att alla bara rusar på. Vi ser psykisk ohälsa och stress, vi behöver bryta de mönstren.

Vad är din drivkraft som företagare?

– Jag driver en podd som heter Drivkraftspodden, och så har jag aldrig reflekterat över vad som driver mig själv... Haha. Men det är nog att kunna göra skillnad. Man kan verkligen förändra en människas värld antingen i det lilla eller i det stora. Bara genom att se någon i ögonen och hälsa dem välkommen på ett danspass kan göra att den människans självförtroende på bara några veckor rusar i taket. Eller att göra ett riktigt starkt jobb som moderator på en konferens om aktuell skolpolitik, kan få flera att reflektera och tänka efter till att göra skillnad på den platsen där de är, säger Malin Winberg och fortsätter:

– Och så självklart driver det mig att jag kan skapa mina egna möjligheter. De idéer jag får och det jag brinner för, att jag utan konsekvenstänk och men och kanske, att jag vågar köra. Det är så mycket som går bara man vågar. I somras hade jag för första gången ett boostcamp i Tornedalen. Det var jättefint, så häftigt att en idé jag hade gick att genomföra. Man kan inte skylla på någon annan. Våga mer, gör! Då händer grejer. Alla behöver inte starta eget företag, utan det kan hända i det lilla. Det lilla kan vara den stora världen.

Vad betyder den här nomineringen för dig?

– Oj, jag känner fortfarande att jag är alldeles skakig. Men det betyder jättemycket. Det är ibland svårt att sätta ord på känslor, men det känns väldigt mycket. Det bubblar i hela kroppen och det känns häftigt att på så kort tid ha kunnat göra ett avtryck som inspirerar. Att ha kunnat gå hela vägen fram till det här. Ytterligare ett bevis på att kan jag så kan du och alla.

Vem är din förebild inom företagandet?

– Min pappa är en jättestor förebild för mig. Jag tror att jag pratar med honom tre gånger om dagen. Både mamma och pappa har alltid funnits där, stöttat och aldrig ifrågasatt. Det krävs att sådana saker funkar för att man ska våga. Pappa är själv ledare för ett företag och har varit ledare i innebandylag. Han har ett sätt att möta andra och leda, som jag nu när jag blivit vuxen reflekterar över att jag har tagit med mig, säger Malin Winberg.

– Sedan finns det andra ledarförebilder som Ishtar Touailat som varit på Tieto, en ledare som jag upptäckt på senare år. Som vågar vara hundra procent den hon är, som tar plats som kvinna, och som gjort en enorm resa som inspirerat mig.

Malin Winberg

Ålder: 28 år.

Bor: Luleå.

Gör: Driver eget företag.

Motiveringen lyder: Hon är en stark och engagerad Luleåambassadör, som med en energi som smittar av sig inspirerar folk till träningsglädje och sunda hälsovärderingar befriade från kroppshets.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!