Det har snackats länge om när tapaskonceptet Pinchos ska öppna i Luleå. I helgen slår restaurangkedjan upp dörrarna på allvar på Storgatan i Luleå, i Hanzens gamla lokaler. Norrbottens Media har fått en smygtitt.

Under torsdagen och fredagen genomför de smygpremiärer för att testköra in personalen och dessutom tacka samarbetspartners som jobbat intensivt kring byggprojektet i ett halvår.

– Jag tycker att det har gått bra. Det här är en topp 10-restaurang i Sverige bland Pinchos med tanke på lokalen. Resultatet är vi supernöjda med. Arbetet som alla hantverkare, projektledarna och alla runt i kring är suveränt, säger franchisetagaren Peter Haghjoo, som har Pinchos i Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.

Artikelbild

Dessutom har han hittat en lokal i Piteå där lokalanpassningen är i full gång.

– Allt känns väldigt bra med personalstyrkan som varit i Umeå på upplärning, säger han.

När Peter Haghjoo öppnade i Skellefteå för ett halvår sedan slog restaurangen bokningsrekord det första dygnet i hela Sverige. Fram tills nu.

– Luleå petade ned Skellefteå från förstaplatsen. Vi hade 3 000 bokningar det första dygnet för matgäster som ska äta någon gång i framtiden. Det är rekord i Sverige och Skellefteå hade det innan, säger Haghjoo.

Artikelbild

| Trappa ned till källarvåningen på Pinchos som tidigare varit klädbutik.

Vad ligger bakom intresset?

– Många har redan testat på konceptet i andra städer och gillar oss.

Artikelbild

Under lördagen har restaurangen, som är på två våningar med källarplan, drygt 600 bokade gäster.

– Jag kommer själv att stå i köket och se till att vi sköter oss. Nu testkör vi under smygpremiären och då får vi göra misstag, men i morgon (läs lördag) ska vi inte göra det.