"Vi ser fram emot sommaren på Hägnan"

Friluftsmuseet Hägnan har öppnat för sommaren. "Vi förväntar oss extra många besökare efter pandemiåren och ser fram emot sommaren", säger enhetschefen Karina Jarrett.

Luleå 16 juni 2022 09:00

Friluftsmuseet Hägnan har öppnat och veckan efter midsommar startar aktiviteterna.

– På tisdagar kommer vi att ha museikul, barnaktiviteter för alla åldrar. På onsdagar kan alla som vill gå en visning av Friluftsmuseet och på torsdagar kan man gå på djurvisning med vår djurskötare Jonatan. Det kommer också att ordnas ridning för barn i anslutning till visningen, säger Karina Jarrett, enhetschef.

Säsongen inleds med spelmansstämman den 18-19 juni och den 24 juni arrangerar Hägnan traditionellt midsommarfirande. Sommarens aktiviteter innefattar sedan thaifestival, historiska spel, tornedalingarnas dag, allsång med Kalle Moreaus, sommarmarknad och indisk kulturdag.

Är det någonting som är nytt för i år?

– I år kommer vi att ha öppet torpet och storgårdens härbre på måndagar och fredagar, säger Karina Jarrett och tillägger att Perihansha-gården däremot kommer att vara stängd på grund av reparationer.

Vilken betydelse har Hägnan för Norrbotten?

– Friluftsmuseet Hägnan är ett av Norrbottens största besöksmål och en mycket omtyckt plats för barnfamiljer och dagsutflykter. Med närheten till Gammelstadsviken är det en plats för rekreation och avkoppling. 

Hur ser förväntningarna ut inför sommaren?

– Vi förväntar oss extra många besökare efter pandemiåren och ser fram emot sommaren på Hägnan, säger Karina Jarrett.         

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa