Spelevent med pitch hölls på Kulturens hus

Under ett spelevent på Kulturens hus fick spelstudios pitcha till investerare och spelförläggare. "Spel har alltid varit en stor del av våra liv", säger Luleåbon Maya Umar som pitchade spelet "Bumi".

Luleå 3 december 2021 18:00

Under eventet fick spelstudios pitcha till investerare och spelförläggare. "Game business workshop" anordnades av Arctic game lab, som arbetar med utvecklingen av spel och strävar efter att skapa möjligheter att kunna starta spelföretag, tillsammans med Luleå business region. Global top round, ett bolag som investerar i spelstudios i ett tidigt stadie och hjälper dem att utveckla deras affärer, var ansvariga för eventets innehåll och hade tagit med sig spelförläggare och influencers.

Cherié Karlsson, projektledare för Arctic game lab i Luleå menar att eventet har stor betydelse för branschen.

– Det är extremt viktigt för våra lokala studios. Vi är otroligt glada över att vi har förmånen att ha stora investerare och publishers på plats. Dels har vi möjlighet att visa upp talanger i hela Arctic game lab regionen och dels har vi chans att visa upp Luleå, säger hon.

 

Spel som presenterades var bland annat "Bumi: Next stop earth" från företaget Blamorama games. Luleåborna Maya Umar och Ingrid Fridesjö utvecklar spelet tillsammans.

– Spel har alltid varit en stor del av våra liv, säger Maya Umar som är en rutinerad gamer.

Spelet handlar om att rädda jorden. Spelaren ska försöka få ett frö att växa.

"Bumi" är fortfarande i utvecklingsfasen och de hoppas på mer finansiering.

– Vi håller på att bygga det nu och planerar en soft launch 2022, då spelet ska testas, säger Ingrid Fridesjö och fortsätter:

– Vi har finansiering, men den täcker inte alla kostnader för full launch så vi söker en publisher.

 

En annan som pitchade var italienaren Enrico Consiglio som tillsammans med Riccardo Acostinelli har utvecklat spelet "Bullet casters".

– Det har varit mest som en hobby på fritiden för att vi skulle lära oss hur man gör. Jag trodde aldrig att vi skulle pitcha det framför en jury. Det här är en otroligt värdefull erfarenhet, säger Enrico Consiglio.

Nu söker han och Riccardo Acostinello investerare för att utveckla spelet vidare. Planen är att försöka lansera en testversion den här månaden.

Ett event som kan synliggöra spelbranschen betyder mycket för Luleå, menar Fredrik Hansson, vice kommunalråd i Luleå.

– Gamingindustrin har vuxit den senaste tiden och det är bra att lite kreativa själar skapar färg i regionen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa