SKF flyttar till nya lokaler i Luleå centrum

SKF i Luleå kommer flytta in i verksamhetsanpassade lokaler i centrala Luleå. Lokalerna, som ägs av fastighetsbolaget Galären, är inne i en projekteringsfas och beräknas stå färdiga under hösten 2022.

Luleå 25 januari 2022 11:00

Flytten till nya lokaler är ett led i att skapa bättre förutsättningar för tillväxt, menar Malin Ruthström, enhetschef för SKF i Luleå.

–Vi är idag cirka 75 anställda men vi tar höjd för ett 100-tal anställda i de nya lokalerna. Vi har idag verksamhet i flera fastigheter så genom att samla alla på ett och samma ställe skapar det bättre förutsättningar för vår tillväxt, säger hon.

SKF i Luleå är ett utvecklings- och produktionscenter för hård- och mjukvaruutveckling av system inom avancerad maskinövervakning och tillståndskontroll för roterande maskinutrustning. Kunderna finns globalt inom papper, massa, stål och gruvindustri. Företaget har under de senaste två åren stärkt verksamheten i Luleå och varit i behov av att rekrytera ingenjörer inom hård-och mjukvaruutveckling, kvalitet och materialflöden.

De nya lokalerna på Skutviken, som ägs av fastighetsbolaget Galären, är inne i en projekteringsfas och omfattar kontor, labb- och testmiljöer fördelat på 2 145 kvadratmeter.

–Vi är glada att hitta anpassade lokaler i ett attraktivt läge för våra anställda och kunder, säger Malin Ruthström.

Kontraktet är tecknat på åtta år med en kundanpassad lösning där SKF själva är med och påverkar utformningen av ytorna.

– Vi är glada att SKF etablerar sig i våra lokaler i ett av Luleås mest attraktiva lägen. Vi är stolta för egen del då vi får vara med och utforma den bästa lokalen för verksamheten och för staden att SKF satsar rejält på regionen, säger Jimmy Westerlund, försäljningschef för Galären.

I dagsläget befinner sig byggnationerna i en projekteringsfas med en förväntad byggstart i mars i år. Lokalerna beräknas stå färdiga under fjärde kvartalet 2022.

– När lokalerna står klara i slutet av året kommer SKF flytta in i lokaler som både verksamheten och vi som fastighetsägare kan vara stolta över, säger Gunnar Tåhlin, vd för Galären i Luleå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa