Skapade smidig övergång till elbil – nu rekryterar de

Grepit växer, inte minst tack vare Zpark som utvecklat en lösning som kombinerar elbilsladdning och motorvärme i existerande huvar för motorvärme. Nu rekryterar de omkring tio nya tjänster inom olika ingenjörsdiscipliner.

Luleå 14 december 2021 07:00

Mjukvaru- och hårdvaruutvecklaren Grepit från Luleå, med kunder som bland annat LKAB och Orexplore, skapar helhetslösningar från idé till färdig produkt med stort fokus på Internet of Things (IoT). All utveckling sker in-house, och resultatet är skräddarsydda lösningar som passar varje kund som handen i handsken.

– Grepit har alltid förutsatt att komplexa problem kan konkretiseras och lösas genom en kombination av forskning och innovation. Då de vassaste talangerna med frihet och mod tar sig an utmaningar så ser vi fantastiska resultat. Detta, tillsammans med en expansiv utveckling, har gjort Grepit till en uppskattad och pålitlig partner till såväl etablerade industriaktörer som innovativa start-ups i de mest utmanade situationerna, samt till en utvecklingsmotor för våra egna koncernbolag, säger Jimmy Abrahamsson, vd för Grepit, i ett pressmeddelande.

Ett exempel på utvecklingsmotor är Zpark, ett projekt inom grön energi, IoT och elbilsladdning som startades under Grepits paraply, men nu är ett eget företag med egna produkter som installerats över hela Sverige. Zparks huvudprodukt, Zpark duo, erbjuder både motorvärme och elbilsladdning i en och samma box. En lösning som passar alla typer av bilar och ska möjliggöra en smidig övergång för kunden till hybrid eller elbil.

– Zpark applicerar företagsgruppens spetskompetens inom inbäddade system och Internet of things, för att bygga kostnadseffektiv, användarvänlig och investeringsattraktiv infrastruktur för elbilsladdning. Vi kommer även att bygga vidare på det för att i förlängningen vara en del av att lösa samhällsproblem inom energi, genom bland annat lösningar inom smarta energisystem och lagring av energi, säger Jan Tony Abrahamsson, vd på Zpark.

Totalt tio ingenjörstjänster ska nu tillsättas inför en fortsatt utveckling. Grepit och Zpark vill skapa en framtid med nya möjligheter inom grön energi och Internet of Things.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa