"Det blir en lugn jul med närmaste familjen"

Norrbottens affärers miniserie fortsätter. Den nya vd:n för Luleå business region sammanfattar året och avslöjar vad han ska pyssla med på fritiden under 2022. "Jag kommer att försöka lära mig åka skidor igen", säger Rickard Lundmark.

Luleå 22 december 2021 16:00

Rickard Lundmark har arbetat i Stockholm och Österrike, varav 16 år på Ericsson och 9 år på Telia company. Från och med 1 november är han vd för Luleå business region.

Kan du sammanfatta året?

– Det har varit ett turbulent år, definierat i stor utsträckning av pandemin, där vår verksamhet som i stor utsträckning bygger på personliga kontakter hade det lite tufft. Bolaget var även utan permanent vd från februari tills jag började i november, men 2021 kommer vi även att minnas som året då vår region blev centrum för den gröna omställningen i Europa med enorma investeringar redan beslutade. Vi ser nu en nyetableringsvåg av företag som vill komma hit och nya möjligheter för vårt befintliga näringsliv som kommer att påverka hela vårt samhälle. Utmaningarna är stora men möjligheterna är större om vi antar utmaningen tillsammans.

Hur ser planerna ut för 2022?

– I Luleå business region rustar vi nu och kommer fokusera på tre områden. Etableringar, att ta hand om alla som vill komma hit och dom som redan är här och vill expandera. Affärsutveckling, med fokus på kompetensförsörjning, stads- och centrumutveckling och nya branscher och tredje området destinationsutveckling, att attrahera besökare, evenemang och konferenser. Vi jobbar även hårt med påverkansarbete för att påskynda infrastrukturinvesteringar och kommunikationsinsatser.

Och på hemmaplan?

– Privat kommer jag nu efter hemkomsten till Luleå att försöka lära mig åka skidor igen, äntligen komma i ordning med alla flyttkartonger (nästan omöjligt att flytta från hus till lägenhet) och givetvis återupptäcka Luleå.

Hur ska du fira jul?

– Det blir en lugn jul med närmaste familjen i Luleå, en tid att umgås och reflektera.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Den bästa julklappen jag kan få är att alla i familjen är friska men om jag också får ett par jaktskidor blir jag ännu lite gladare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa