Samarbete ska skapa förutsättningar för nya företagare

Rikshem har tecknat samarbetsavtal med Nyföretagarcentrum Nord, en satsning som syftar till att möjliggöra vidareutveckling av kostnadsfria rådgivningstjänster till nya företagare i länet.

Luleå 13 maj 2022 09:46

Den gröna omställningen som pågår i Norrbotten innebär en kraftfull samhällsomvandling. Nya företagare har en viktig roll att fylla för att möta identifierade behov av bland annat spännande och intressanta mötesplatser och upplevelser, men också viktiga servicetjänster. Det skriver organisationen Nyföretagarcentrum i ett pressmeddelande.

De finns etablerade vid sex verksamhetsorter: Luleå, Arvidsjaur, Överkalix, Övertorneå, Haparanda och Pajala, där kommunerna tillsammans med 30-talet samarbetsparter från näringslivet utgör samarbetsparter. Under veckan presenterades Rikshem som en viktig samarbetspartner.

– Vi vill vara med och utveckla Luleå och kan bidra till nyetableringar och tillväxt i regionen med de unika verksamhetslokalerna vi har på Kronan. Här skapar Rikshem en företagsby med en gemenskap där verksamheterna kan dra nytta av varandra. Med de bostäder som byggs intill skapas också mer liv och rörelse i området. Vi ser fram emot ett spännande samarbete med Nyföretagarcentrum, säger Hans Vesterberg på Rikshem.

Samarbetet ska skapar goda förutsättningar för Nyföretagarcentrum att utveckla det ökade behovet av kostnadsfri rådgivning, kunskap och nätverk för nya och blivande företagare i Norrbotten.

– Vi är glada för att Rikshem ser möjligheter att tillsammans med oss utveckla näringslivet i Luleå och Norrbotten, säger Anna Engström, verksamhetschef för Nyföretagarcentrum i Norrbotten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa