Nu påbörjas jakten på årets Northern spinoff-idéer

Northern spinoff startades av Arctic business och LTU business för att hjälpa företag validera affärsidéer utanför deras huvudsakliga verksamhet. Nu påbörjas sökandet efter 2022 års deltagare där tolv affärsidéer väljs ut för att få en marknadsvalidering värd 200 000 kronor.

Luleå 16 februari 2022 09:00

– Det finns en otrolig innovationskraft och idérikedom bland företagen i norra Sverige. Med Northern spinoff utforskar vi potentialen i spännande affärsidéer, och om de faktiskt har ett reellt värde för den tilltänkta marknaden, för att stödja genomförandet och bidra till fler framgångsrika företag i länet, säger Göran Carlson, senior affärsrådgivare för Arctic business.

Northern spinoff är ett EU-projekt där Arctic business, LTU business och Region Norrbotten samarbetar för att främja innovation i norra Sverige. Varje år väljer Arctic business tolv affärsidéer från företag eller entreprenörer till Northern spinoff för att undersöka potentialen i affärsidéerna. Arbetet genomförs tillsammans med studenter från LTU som utgår från LTU business metod Innovation due diligence.

– Den stora utmaningen är inte alltid att komma på själva idén, utan att förverkliga den. När en affärsidé faller mellan stolarna går en möjlig källa till nya intäkter och arbetstillfällen till spillo. Det har vi nu en möjlighet att ändra på. Hittills har vi genom Northern spinoff validerat tolv affärsidéer, där två har gått vidare till att vara egna självförsörjande företag, säger Göran Carlson.

Ansökan, som görs via Göran Carlson, har öppnat och urvalsprocessen pågår fram till sista april. Antagna företag betalar en startavgift på 10 000 kronor för att få en valideringsprocess motsvarande ett värde av 200 000 kr.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa