Uthyrning av camper vans lockar internationella kunder

Norrbottens vackra natur kan upplevas med camper vans. "Till sommaren är det väldigt bra bokat redan nu", säger Johan Rönnbäck, som startat Recamp nordic och ser ett intresse både nationellt och internationellt.

Luleå 4 januari 2022 14:00

Släktens företag, Rent and petroleum, har hållit till ute vid flygplatsen i många år.

– Min farfar började tanka de första civilflygen på Luleå airport 1953. Efter det har min pappa och farbröder drivit vidare både bensin- och tvättanläggning. Nu har vi kvar en bensinstation med bränsle för vanliga personbilar, säger Johan Rönnbäck.

Han har nu valt att starta en ny gren på samma plats vid flygplatsen. Recamp nordic, dotterbolag till Rent and petroleum, bedriver uthyrning av camper vans samt biltvätt.

– Tanken var att börja grunda i affärsidén under sommaren och lansera den efter pandemin, men jag fick förfrågningar via vänner och bekanta så vi hyrde ut redan under sommaren, framför allt till Luleåbor som ville ta sig ut i naturen, säger han och tillägger att målgruppen egentligen är turister.

– Målgruppen är de som kommer till Norrbotten och ska besöka Swedish lapland. Med en camper van så har de ett flexibelt boende under tiden. Det är också coronasäkert för besökarna åker i slutna sällskap och bor i egen bostad.

Det finns olika typer av camper vans. En lite mindre modell för urbana par som vill komma ut i naturen och två större för barnfamiljer och seniorer.

– Camper vans är gjorda för fri camping. Man kanske inte tar den till Piteå havsbad i två veckor, men om man är en äventyrlig familj som vill se oupptäckta platser så finns det solceller på en del av bilarna. De är mobila, flexibla och enkla, säger han och fortsätter:

– Fördelen med dem jämfört med vanliga husbilar är också att man kan köra de flesta på ett vanligt b-körkort.

Han tror inte att det finns någon annan verksamhet i Norrbotten som sysslar uteslutande med uthyrning av camper vans.

– Vad jag vet så är det ingen här uppe som håller på med det. Det finns kanske de som har det som komplement, men då brukar det inte handla om nya bilar.

Han tror att 2022 kan bli ett bra år för företaget och berättar att personer från exempelvis Tyskland, Schweiz och England vill besöka fjällvärlden till sommaren med bil med boende på ryggen.

– Till sommaren är det väldigt bra bokat redan nu, säger Johan Rönnbäck.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Lista: Här är veckans nya bolag

Lista: Här är veckans nya bolag

Lista: Här är veckans nya bolag

Lista: Här är veckans nya bolag