Inredningsbutiken öppnar i Strand galleria

Klassisk form byter adress. I september lämnar butiken Köpmantorget för Strand galleria, och Skosöders tidigare lokal.

Luleå 15 augusti 2020 07:00

Butiksägaren Maria Axelsson på Klassisk form förbereder just nu inför flytt. I slutet av augusti stänger hon ner butiken på Köpmantorget och hoppas kunna öppna i mitten av september på Storgatan 29.
– Det känns spännande och jätteroligt! Vi har fått så mycket positiva kommentarer från kunder som säger äntligen. För man blir lite bortglömd här på Köpmantorget. Folk säger vad roligt att ni ska flytta till centrum, ändå är vi bara några steg därifrån nu, säger hon.

Varför vill du flytta butiken?
– Centrum krymper och vi vill värna om centrumhandeln. Det är så hemskt om stan dör ut och det blir gluggar här och där. Vi flyttar för att stan komprimeras, och vi vill dit där det är lite mer rörelse. Vi fick erbjudande av Diös om lokalen som vi tycker passar oss jättebra.

Lokalen är något större, sammanlagt kring 300 kvadratmeter, med en affärsyta som är drygt 50 kvadratmeter större än den förra.

Vad har du för förhoppningar med nya lokalen och läget?
– Att det blir ett annat flöde. Och så hoppas jag att det går bra, så att vi kan utöka litegrann. Det är väldigt sorgsamt att se att butiker försvinner från stan, då får vi en sådan otroligt tråkig stad, säger Maria Axelsson och fortsätter:

– Jag försöker upplysa speciellt den yngre kundkretsen, att om man handlar på nätet försvinner skatteintäkterna ifrån Luleå. Man lägger pengarna någon annanstans och det är ju urtokigt om vi ska stanna kvar och bli gamla här i Norrbotten. Det ena ger det andra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa