Ny vd ska leda Mobilaris framåt

Daniel Enström efterträder Mikael Nyström som vd för Mobilaris. "Det är otroligt roligt och spännande att få ta över uppdraget som vd och få möjligheten och att bidra till den gröna industriella omställning som nu pågår här i norr", säger han.

Luleå 18 januari 2022 16:00

Efter försäljningen av dotterbolaget Mobilaris mining and civil engineering (MCE) fortsätter nu Mobilaris sin resa med målet att accelerera den gröna industriella omställningen och bli ledande IndTech-investerare i norra Skandinavien. Styrelsen har utsett Daniel Enström som ny vd att leda verksamheten mot bolagets nästa fas.

– Jag är mycket glad att få välkomna Daniel Enström som ny vd för Mobilaris. Daniel är en kompetent ledare med en gedigen teknisk bakgrund och vet hur man med hjälp av teknik skapar tillväxt och kundvärde. Jag är övertygad om att han kommer kunna leda Mobilaris fortsatta resa mot nya framgångar. Daniels främsta uppdrag blir nu att peka ut riktningen och planera för att ta Mobilaris in i nästa fas”, säger Lars-Eric Aaro, styrelseordförande för Mobilaris.

Daniel Enström har haft rollen som Cheif technology officer (CTO) på Mobilaris sedan 2017. Innan dess har han arbetat med utveckling av teknik i framkant, i olika ledande befattningar, bland annat som ansvarig för Ericsson researchs forskningsinsatser inom 5G-kärnnätverk, IoT-teknologier och molntjänster. 

– Det är otroligt roligt och spännande att få ta över uppdraget som vd och få möjligheten och att bidra till den gröna industriella omställning som nu pågår här i norr. Jag är övertygad om att genom att göra det möjligt för entreprenörer att växa och dra nytta av innovativ kompetens, kommer vi inte bara att påskynda den gröna omställningen, vi kommer även att skapa fantastiskt värde för våra investerare, säger Daniel Enström.

Mikael Nyström, tidigare vd, kommer att stanna kvar inom bolaget som senior rådgivare. Han kommer att spela en nyckelroll för att stötta techbolag i deras internationella tillväxtresa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa