"Ska sitta med min familj på vår flotte i Sikfors"

Göran Carlson, senior affärsrådgivare för Arctic Business, är först ut i Norrbottens Affärers miniserie om profiler inom näringslivet eller företagande. Han berättar om sin sommar och att kasta sten i glashus. "Det blir lätt så när man passerat 50-års sträcket", säger han.

Luleå 11 juli 2022 09:00

Hur har våren varit?

– Det har varit en speciell tid i investerarkretsar. Med allt som händer i världen och med börsen som är blodröd så har väldigt många dragit öronen åt sig och ligger lågt med att investera. Personligen har jag snarare sett det som ett bra investerarläge då värderingar blivit mer rimliga, så jag är på väg att investera i en del riktigt intressanta bolag. Privat så gläds jag över att viruset tar ihjäl mindre människor, att solen hittar till Norrbotten, att min familj är frisk och att Piteå IF DFF tagit så många poäng i serien trots att övriga Sverige förmodligen vill att vi ska åka ut så de slipper oss. Har alltid förundrats över att folk söderut tror det är längre från dem upp till oss än från oss ned till dem, säger Göran Carlson.

Vad ska du göra i sommar?

– I sommar ska jag sitta med min familj på vår flotte i Sikfors och skriva på en krönika där jag klaga på politiker som klagar! Med andra ord kasta sten i glashus, det blir lätt så när man passerat 50-års sträcket.

Hur ser planerna ut för hösten?

– Med 1 100 miljarder kronor i investeringar i norra Sverige så finns det möjligheter som aldrig förr. Med andra ord, det finns många intressanta projekt i pipeline som kommer ta fart till hösten, jag längtar!

– Privat blir det spännande att se hur det går för dottern på hästtävlingar, sönerna med nya jobb och skola, om min fru Annika ska försöka övertala mig att köpa mer djur och om någon lyckats störta Putin än, för det är ju bara en tidsfråga tack och lov, säger Göran Carlson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa