En första partner för fossilfritt stål i USA

SSAB har ingått ett avtal med USA-baserade Shape Corp. om att leverera krockskyddssystem och karossdetaljer i fossilfritt stål till marknaden.

Luleå 21 juni 2022 15:26

SSAB:s fossilfria stål, tillverkad av vätgasreducerad järnsvamp med HYBRIT-teknik, kommer att testas för användning i fordonstillämpningar av Shape Corp., en global direktleverantör av lätta karosskonstruktioner.

– Vi är glada över att välkomna Shape som vår första partner för fossilfritt stål i USA och ser fram emot att tillsammans utforska olika sätt att mildra klimatförändringarna. Efterfrågan på fossilfritt stål ökar, vilket är ett av skälen till att SSAB tidigarelägger sin gröna omställning med ambitionen att i stort sett eliminera koldioxidutsläppen runt 2030, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef för SSAB.

Fossilfri produktion

SSAB samarbetar med LKAB och Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet för att utveckla en värdekedja för fossilfri järn- och stålproduktion som ersätter det kokskol som traditionellt används för järnmalmsbaserad ståltillverkning med fossilfri elektricitet och vätgas.

SSAB har som mål att leverera fossilfritt stål till marknaden i kommersiell skala under 2026.

Shape har åtagit sig att minska sina globala koldioxidutsläpp med 30 procent till 2030 och att vara helt koldioxidfria till 2035.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Läs mer!

De är först i USA med fossilfritt stål i kommersiella fordon

De är först i USA med fossilfritt stål i kommersiella fordon
Ämnen du kan följa