De vinner internationellt arkitekturpris

Norconsult har vunnit ett arkitekturpris i kategorin ”Mixed use architecture” för CIK, Centrum för idrott och kultur i Knivsta.

Luleå 16 september 2022 16:00

CIK invigdes i december 2019. Projektet genomfördes som ett samverkansprojekt mellan beställare, verksamhet, entreprenör och alla konsulter. Anläggningen består av två stora sporthallar, kampsportslokal, scenkonstlokal, ishall och gemensamma kommunikationsytor med café, förråd, kontor och konferensrum. 

– CIK är ett fantastiskt projekt och det tack vare det fina samarbetet under hela processen. Både samverkansmodellen med entreprenör och beställare och vårt tvärfackliga samarbete inom Norconsult har lett till det här fina slutresultatet, säger Julia Hjortmyr Grabe, arkitekt på Norconsult.

Byggnaden är på 15 300 kvadratmeter och är certifierad enligt internationell passivhusstandard.

– De höga hållbarhetsambitionerna har varit med sedan start i projektet, säger Dan Johansson, arkitekt på Norconsult, och fortsätter:

– Det är glädjande att konstatera att passivhustekniken i kombination med husets trästomme har visat sig passa väldigt bra för den här typen av anläggning.

Förutom arkitektur har Norconsult medverkat med kompetenser inom akustik, scen- och AV-teknik, tillgänglighet, landskapsarkitektur, stadsbyggnad, BIM-samordning, inredningsarkitektur samt storkök.

Priset är instiftat av European property awards och kommer att delas ut i London 27 oktober.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa