De rankas som tredje mest jämställda arbetsplatsen

Varje år redovisar Nyckeltalsinstitutet sin kartläggning över Sveriges mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare. Bland 350 organisationer rankas Luleå Energi topp tre i jämställhetsindex JÄMIX.

Luleå 10 maj 2022 10:24

– Vi arbetar i en mansdominerad bransch och därför är det så klart extra roligt att vi som energibolag kan visa att vår bransch också kan få så fina resultat med placering på plats tre i den totala kartläggningen, säger Katharina Frank, HR och hållbarhetschef för Luleå Energi.

Kartläggningen bygger på insamlad data av över 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor i en mängd olika branscher. Inom El- och energibranschen är Luleå Energi nummer ett inom jämställdhet.

– Undersökningen är ett av våra verktyg för att jämföra oss mot övriga näringslivet och vi är väldigt glada över att vårt aktiva arbete visar på mätbara resultat. För oss är jämställdhetsarbetet en del av ett större arbete som innefattar alla aspekter av inkludering- och diskrimineringsfrågan, säger hon.

Luleå Energi bedriver sitt förebyggande arbete kring inkludering utifrån begreppet "innanförskap" där företaget arbetar aktivt för att involvera medarbetarna i utvecklingen av kulturen på arbetsplatsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa