Investerar i teknik för smartare och säkrare industrier

Det Luleåbaserade mjukvarubolaget Mobilaris investerar i Flasheye.

Luleå 12 april 2022 15:17

För att bidra till smartare och bättre övervakning av industrier har det Luleå-baserade mjukvaruföretaget Flasheye tagit beprövad LiDAR teknik från fordons-, försvars- och robotbranschen och anpassat den till industriell användning. Målet är att skapa en pålitlig automatisk övervakning, som tidigt upptäcker och varnar om avvikelser uppstår, med mer detaljerad precision än vad som är möjligt för en operatör. Avvikelser och spill ska också upptäckas.

– Flasheyes ledande teknologi bidrar till en smartare och säkrare industri, med mindre resursslöseri. Vi tror att tekniken har en lysande potential för snabb tillväxt och företaget uppfyller definitivt våra investeringskrav. De har alla egenskaper vi söker hos ett bra venture case, säger Daniel Enström, vd för Mobilaris.

Som investerare har Mobilaris för avsikt att göra mer än att bara investera kapital i FlashEye.

– Vi kommer att vara aktiva ägare och i nära samarbete erbjuda stöd inom områden som affärsutveckling och marknadstrategi. Vi vet vad digitalisering innebär och hur man tar ut ny teknik på marknaden. Vi ser nu fram emot att använda vår samlade kunskap och erfarenhet för att bidra till Flasheyes tillväxt, säger Daniel Enström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa